Donderdag 28 maart 2024
Er is weer van alles gebeurd de afgelopen tijd. Wij waren gestart met de klucht:

“Ze kunnen de pot op..!”, maar door ziekte en omstandigheden hadden wij eerst 

de datum verplaatst. Maar later bleek het toch niet haalbaar en dus besloten om 

iets anders te gaan spelen in het najaar op 19 oktober. Het wordt een blijspel van Ewouter Vogel. 

Deze zal de regie op zich nemen en geen rol hebben in dit stuk. 

De vaste kern staat nog niet helemaal vast, maar daar zijn invallers voor bezig. 

Er waren twee mensen op de oproep afgekomen om in te vallen. Waarvan er één 

wel zin had om door te gaan en de andere aangaf dat zij indien nodig was alsnog 

een invalrol zou accepteren. Nu we net weer begonnen zijn met de voorbereidingen van het stuk, 

kwam er weer een dame die graag bij een toneelclub wilde komen. 

Wij heetten daarom Jacintha Leendertse en Danielle Birahij welkom bij de club

en hopen met elkaar veel plezier te beleven op de repetities en uitvoeringen.
---

Woensdag 6 september 2023
Onze eerste repetitieavond hebben we gebruikt om de grote decorstukken netjes naast de trap te plaatsen. 
Daar lag nog wat rommel die achtergelaten was door de asielzoekers. In de zaal zelf stond ook nog een bed en een bankje. Wij missen wel wat spulletjes, maar daar komen wij wel over heen. De kleinere stukken hebben we nog onder de vloer gekregen. Ook hebben we weer de kast gebouwd waar enkele grotere dingen in staan die niet onder de vloer kunnen. Morgen gaan we nog lekker even uit eten in de Arend om zo het seizoen te openen. Volgende week beginnen we met het in scene zetten van onze klucht: “Ze kunnen de pot op!”.

---

Zaterdag 2 september 2023
Met drie man hebben we de vloer opengemaakt en alles een beetje gereorganiseerd. Alle losse attributen onder de vloer weggewerkt en ook nog wat in kasten geplaatst. De lampen voorlopig in de trust gehangen. Na wat uurtjes was ook dit weer een beetje netjes en het decor zal moeten wachten tot woensdag zodat er weer meer mensen mee kunnen helpen met verplaatsen.
---

Donderdag 31 augustus 2023
Het decor van de Rhoonse Comedie moest na de uitvoering ergens opgeslagen worden omdat de asielzoekers nog in ’t Centrum zaten. Dit werd gevonden in de loods van Raouls broer, die daar de merchandise van allerlei artiesten herbergt. Na onze vakantie moest het decor weer uit de opslag en terug naar ’t Centrum gebracht worden. Met vele handen hebben we dat in 2 uur tijd overgebracht in een gehuurde wagen en zelfs alles nog boven in de zaal neer kunnen zetten. Het decor hadden we netjes links in de zaal tegen de muur gezet en de losse spullen zoveel mogelijk rechts.
---

Donderdag 4 mei 2023
Vandaag in de Schakel een oproep van de Rhoonse Comedie.
Nieuwe leden zijn van harte welkom en wie weet speel je dan al mee in de volgende productie. Heb je zin of lijkt het je leuk om in een gezellige groep op woensdagavond in ’t Centrum te Rhoon te repeteren. Kom dan gerust eens langs wanneer wij weer gaan beginnen met de repetities. Voor meer info even contact opnemen met ons, zodat je niet voor een gesloten deur staat.
Wij zijn benieuwd wie het aandurft…

---

Maandag 24 april 2023
Vandaag het decor verplaatst naa r een locati e 100 meter verderop in de straat. Raoul Verhage had weer een busje geregeld en het decor kan voorlopig in het pand van zijn broer bivakkeren. Na twee keer rijden hadden we alles weer overgezet. In het pand van Intero was al flink wat breekwerk verricht en alles was door een dun laagje stof bedekt. Na de grote vakantie gaat alles weer terug naar het Centrum en gaan we het weer reorganiseren. De bedoeling is dat we voor de Pasen volgend jaar weer een uitvoering geven. Ik denk dat het 16 maart 2024 wordt, maar dat moet nog bekeken worden. De volgende opvoering zal een muzikale klucht worden, namelijk: “Ze kunnen de pot op”.              

Een speciale voorstelling om de terugkeer in ’t Centrum te vieren. Nadere gegevens volgen nog, later in dit seizoen.

---

Woensdag 5 april 2023
De eerste bijeenkomst van onze vereniging. Eventjes bijkletsen en napraten over de uitvoering.
Raoul Verhage kwam ook nog even langs met wat uitleg over hoe het verder gaat. In de volgende raadsvergadering wordt er besloten wat er gaat gebeuren met de asielzoekers, dus nog niets bekend.
Wij gaan op zoek naar een nieuw toneelstuk en denken dat in maart 2024 te kunnen presenteren, omdat er nog van alles kan gebeuren, doen we even een pas op de plaats. U hoort van ons….

---

Woensdag 22 maart 2023
Even een dagje rust gehad, om het zo maar even te zeggen. De stopvlakken terug gebracht naar Ommoord. Alle restverschijnselen die nog in de hal stonden, verzameld en op een verhoging bij elkaar gezet. Nu afwachten tot hoelang het daar nog kan blijven staan omdat het pand gerenoveerd wordt. Als er tussentijds nog een plekje gevonden wordt waar het tijdelijk opgeslagen kan worden, verhuizen we het daar naar toe. Het is niet de bedoeling omdat naar ’t Centrum te brengen zolang de asielzoekers daar nog zitten. We horen het wel..
---

Maandag 20 maart 2023
Vandaag alle licht gerelateerde spullen opgeruimd en ingepakt, de noodverlichting weer terug gebracht. Het podium weer afgebroken, niet alles kon mee met het verhuurbedrijf, deze zou terugkomen om het restgedeelte op te halen. Kleine decorstukken en wat klaptafels en de stoelen van ’t Centrum terug gebracht, voor zover er plek was boven, naast de trap.
---

Zondag 19 maart 2023
Na een geslaagde avond en leuke reacties ,was het om 12 uur verzamelen om het decor af te breken en de zaal op te ruimen. Want morgen komt van Schie alle gehuurde spullen weer ophalen. Met vereende krachten was het vrij snel gepiept en was alles zoveel mogelijk aan de kant gezet en bij elkaar geraapt.

---

Zaterdag 18 maart 2023
Het is zover, eindelijk weer na 4 jaar een uitvoering en toevallig is dit ook nog eens onze 60e uitvoering in ons 38 jarig bestaan. De spanning was te snijden, de zaal liep vol en toen de intro over de speakers schalde, viel er een grote last van onze schouders. Iedereen had zo zijn moment en beleefde dan ook zijn eigen moment op zijn manier. De zenuwen waren er niet minder om, met hier en daar een tekstfoutje, maar dat maakte de avond niet slechter. De mensen hebben genoten en het blijkt dat dit soort evenementen nog steeds leeft onder ons publiek. Daar zijn wij heel blij mee in ieder geval. Dat geeft de vereniging weer kracht om door te gaan.
---

Vrijdag 17 maart 2023
Onze gehuurde spullen van; van Schie, worden bezorgd. De pipe en drags worden opgehangen, de stoelen gezet. Het buffet ingeruimd, de koelkast gevuld. Problemen met de koffieautomaat overwonnen.. Konden geen filter ontdekken, bleek het een waterkoker/ketel te zijn. Het echte koffieapparaat werd ’s middags nog na geleverd. Statafels aangekleed en gewone tafels gezet, zodat er een leuke sfeer ontstaat. Klapt ergens de stroom eruit. Veel gezoek naar het probleem natuurlijk en uiteindelijk bleek ergens een verlenghaspel defect te zijn. Gelukkig konden we het snel oplossen, het zal je maar op de uitvoeringsavond gebeuren. De stoppenkast werd flink heet, zo liep ook onze temperatuur even flink op.
---

Donderdag 16 maart 2023
Heel de dag bezig geweest met de montage van het licht op zowel het toneel als in de foyer en het bar gedeelte. Met een hoogwerker de zaalverlichting aangebracht en allerlei snoeren en verlichtingen geplaatst. Het zag er op de avond geweldig uit en we hebben alleen maar complimenten gehad. Heel veel dan aan Nico Vellinga, die hiervoor speciaal ingehuurd was door ons met zijn bedrijf Nivell Theatertechniek. Na de voorstelling hebben wij het weer met elkaar afgebroken. Daarom ook dank aan Fred van der Valk en niet te vergeten Dirk Veldhoen voor de enorme steun en hulp.
---

Maandag 13 maart 2023
In het Romeynshof nog 10 stopvlakken gehaald. Dit zijn zwarte panelen om bepaalde plekken mee af te schermen. Deze dienen nu voor de foyer afscheiding in de hal. Hier komen gekleurde spots tegen aan te schijnen, om meer sfeerlicht te creëren. Wat lampen vervangen in de komende kleedkamer en een kapstok opgehangen. De toiletten voorzien van handzeep, luchtverfrisser en papieren handdoekjes en toiletpapier. De dames maken ze vlak voor de opvoering nog schoon. Lopen zoeken naar de buitenverlichting, bleek later een stop te zijn die niet werkte. Deze vervangen, maar af en toe gingen de lampen aan het pand toch niet of gedeeltelijk aan. Hier is later op het parkeerterrein
Een grote schijnwerper op een aggregaat voor gekomen, die alles mooi verlichtte.

---

Donderdag 23 februari 2023

Gisteren de eerste repetitie in ons decor gehouden. Het galmt enorm in de hal, hopelijk verdwijnt dat als we de afschermdoeken geplaatst hebben. Het viel niet mee de eerste repetitie, want het was gisteren een noodweer van jewelste. Wij konden elkaar niet verstaan op het podium, zo hard regende het en op het golfplaten dak gaf dat een enorm kabaal. Nu maar hopen dat het niet gaat regenen op onze uitvoering. Wij zijn druk bezig geweest om het decor nog aan te passen met andere schilderijen en van de kast waar de kliko in kwam te staan, een echte werkkast gemaakt. De tuindeuren nog geschilderd en wat aangepast, zodat hij soepel twee kanten open kon. Het souffleurshok aangepast en de telefoonbel versterkt door een microfoon te plaatsen die ook voor de zaalversterking moest zorgen. Podiumtrap nog verzet en iets verstevigd en de doeken rondom het podium verhangen. Kacheltje geplaatst voor de souffleuse.

---

Dinsdag 21 Februari 2023
Twee weken geleden kregen wij te horen dat we in h et oude pand van Intero, aan de Industrieweg 1 te Rhoon, onze uitvoering konden gaan houden. Een weekend lang alle zaken opgezocht die gehuurd moesten worden, wat overlegjes gehad. De verhuizing van ons decor uit ’t Centrum regelen en op maandag de hele bups onder de vloer vandaan gehaald en in een vrachtauto geladen en naar de locatie gebracht. Wat dingen schoongemaakt en op donderdag kwam het verhuurbedrijf ons podium brengen en in elkaar zetten. Afgelopen maandag met wat mensen van de vereniging het decor gezet. Het was even puzzelen, maar aan het eind van de dag stond het klaar om er woensdag, onze eerste repetitie in te houden. Nu nog wat aankleding aanbrengen en op zaterdag 18 maart komen de doeken om de hal wat af te schermen, de tafels en stoelen. Het licht moet nog geplaatst worden.. Kortom, er is nog wel wat werk te verzetten. Maar.. We hebben er enorme zin in om u een leuke avond te bezorgen. Zegt het voort, want we kunnen ruim 200 bezoekers kwijt. Dat zou toch een mooi begin zijn na vier jaar niet te hebben gespeeld. Zien wij u ook?

---

Maandag 6 Februari 2023

De lokatie voor onze voorstelling is ons nu bekend. De gemeente heeft ons op vrijdag 3  februari het pand in Rhoon toegewezen. Het was eerst in gebruik door Intero en deze is in november verhuist. De verhuurder heeft  aangeboden om later het pand te renoveren, zodat wij er in ieder geval een uitvoering kunnen geven. Er moet nog veel gebeuren en overleg gepleegd worden over het hoe of wat. Maar daar zijn wij nu druk mee bezig. Vandaag nog een onderhoud met Raoul Verhagen, die dit voor ons is gaan uitzoeken. Wij zijn reuze blij dat we nu na ruim 3 jaar weer op de planken kunnen staan. Naast het pand is parkeergelegenheid en zal ook de ingang worden voor bezoekers van onze uitvoering. Het wordt een groot avontuur om u een leuke avond te bezorgen. Alles gaat op reservering, wij zetten uw naam op een lijst en bij binnenkomst kunt u contant de kaarten afrekenen. (€10) Wij hopen op een enorme opkomst, dus wees er vroeg bij. Op 13 februari gaan we alles uit het Centrum verhuizen naar de Kleidijk (ingang en parkeerplaats)

(Industrieweg 1 is het officiele adres)

---

Dinsdag 10 Januari 2023

Hopelijk wordt dit nog een mooi jaar voor de vereniging.
Zelfs na een lange tijd van repeteren en niet op kunnen treden, gaan we toch proberen om de moed er in te houden. Eindelijk mochten we weer spelen na de coronatijd, maar bij ons liep het even wat anders. Eerst de opvang van Oekraïners in ’t Centrum en daarna de asielzoekers erachteraan. Beneden konden wij gewoon door repeteren en eind januari zouden we weer boven terecht kunnen. Helaas werd de bezetting van de asielzoekers opgeschort tot 1 juli en nu wij weer gaan repeteren op 11 januari, is het nog niet bekend waar wij onze uitvoering van 18 maart gaan houden. 

De gemeente is bezig met het zoeken van een oplossing. Het wordt nog een hele klus om de boel te verhuizen naar de uitvoeringslokatie, daar de helft van ons decor onder het podium ligt. Er moet nog heel wat gebeuren om onze voorstelling te realiseren. U mag eerlijk weten dat het mij slapeloze nachten oplevert. Dit staat in tegenstelling tot wat de mensen in ’t Centrum allemaal moeten doormaken, natuurlijk niets te betekenen heeft. Maar na 3 jaar niet gespeeld te hebben, kriebelt het wel heel erg. Ik blijf het positief inzien en hoe of wat er ook gebeurd… Wij gaan dit jaar spelen!

---

Maandag 14 November 2022

Omdat op 1 januari 2023 de website via een andere webbuilder gemaakt moest worden, ben ik de afgelopen weken bezig geweest om alles opnieuw te programmeren met die nieuw webbuilder. Dat viel in begin niet mee. Kon geen bestanden oploaden, dit bleek later een fout te zijn en toen dat hersteld was kon ik van alles invullen. Sommige dingen koste wel wat uitzoek werk, maar ben er redelijk uitgekomen. Moest wel verschillende keren foto's verkleinen en mappen maken om het ook voor mezelf vindbaar te maken. Stop ik alles in die mappen staat er niks meer op de website. Ook de verplaatste foto's etc. moesten opnieuw geplaatst worden. Nu weet ik dat, dus verkleinen en gelijk in de goede map plaatsen, scheelt een hoop werk. En nu maar zien of alles goed blijft werken. Ieder nieuwe app moet eerst verkent worden en hoe het allemaal in elkaar steekt, uitvinden. Maar met trots kan ik u nu zeggen is de website nu redelijk klaar en zal bij wijzigingen ge-update worden.  Veel plezier met onze vernieuwde website.

---

Vrijdag 28 Januari 2022

We mogen weer repeteren en eventueel een uitvoering geven aan een derde van de zaalvulling. Dat zagen wij niet zitten en hebben het huidige stuk uitgesteld. Hier leek een vloek op te zitten. Wij zijn er al een tijd mee bezig geweest. Maar door omstandigheden, vaak rollen gewisseld, overlijdens en na meerdere malen opnieuw te zijn begonnen, toch maar besloten om dit stuk even op de planken te laten liggen. We pakken 16 april de draad weer op met repetities om in november weer te kunnen spelen onder normale omstandigheden. We hebben een stuk gekozen, wat 9 jaar geleden nog opgevoerd is geweest in de Larenkamp. Het is de Krimiklucht: “Look-a-like”, geworden. Als de plannen in tussen tijd alsnog veranderen, dan zal het zo spoedig mogelijk hier weer op onze website vermeld worden.

---

Dinsdag 1 September 2021

We mogen weer, na een tijd van onzekerheid door de corona. Volgende week gaan we eventjes bij elkaar komen om te kijken hoe we het gaan doen met de volgende voorstelling en vooral wanneer gaat die komen. Wij hebben er weer zin in en hopelijk u ook. Want die gezelligheid is ons toch een tijd ontnomen. Heb de website weer even een beetje geordend, ook vanwege het verlies van twee van onze leden. De altijd punctuele penningmeester  Rita Spronk en onze vrolijke comedienne Karin Voshol.

U zal ze ook missen, zoals wij ze nu al missen. 

---

Dinsdag 25 Mei 2021

Dit stukje heb ik geschreven in het boekje voor de nabestaande van Karin Voshol.


Lieve Karin,

Je kwam als een onzekere speler binnen en je hebt je ontpopt tot een echte comédienne bij de Rhoonse Comedie. In iedere rol beet jij je vast en zette jij hem naar je hand. Wat hebben wij ongelooflijk veel lol gehad. Om teksten te onthouden hebben we heel wat rare dingen verzonnen, maar of dat altijd goed werkte was een tweede. Ik noem de tekst op de grammofoonplaten, logisch dat die gedraaid moesten worden. (tekst niet meer te lezen). Maar de mooiste vond ik altijd die van het ziekenhuis. Daar had je in dossiermappen je teksten staan. Wist je het even niet meer, dan ging er een map open en las je je tekst.

Dat ging ook in een scène met mij. Ik dacht nog: “Dit klopt niet, dit is een bedrijf verder”. Dus zei ik dat ze een ander dossier moest pakken, maar dat begreep ze niet direct en ging lekker verder. Alle kunstgrepen uit de kast moeten halen om haar te overtuigen een ander dossier te openen. Het werd een hilarische scene. Zo hebben we vele momenten gehad waar we later nog steeds erg veel om konden lachen. Ik ga je betrokkenheid, je energieke vrolijkheid, je klapbril en je kartonnen pak met wijn verschrikkelijk missen.

---

Donderdag 31 December 2020

Een klein jaaroverzicht van 2020


De Rhoonse Comedie bestaat 35 jaar op 1 januari.

Wat een mooi jaar had moeten worden, veranderde op 9 maart in een corona jaar. De nasleep zal in het nieuwe jaar nog wel zijn sporen achterlaten. Onze jubileumvoorstelling hadden wij al afgelast wegens de ziekte van onze penningmeester, Rita Spronk. Die ondanks alle behandelingen, de strijd heeft moeten opgeven en op 28 maart is overleden. Ook al weet je dat het er aan komt, geeft het je toch een enorme klap. Zij was van het begin af aan onze penningmeester en heeft deze taak altijd met veel plezier gedaan. Wij zullen haar missen en ons publiek, de dame bij de kassa. Voorlopig hebben wij geen repetities meer, want een uitvoering geven voor 30 man is niet ons doel. Wij schuiven alles door naar het moment dat alles weer mag en kan. Onze oude stek (de Larenkamp) is nu ook definitief afgebroken, maar in onze huidige zaal is het toneelgedeelte  vergroot en loopt nu gelijk aan de vloer waar het publiek zit. Er hangen nieuwe gordijnen en er is geschilderd. Zelf hebben wij onze trust (de ombouw waar de toneellampen in hangen) opgebouwd en die blijft standaard staan. De opslag, waar nog vele spullen van de vereniging stond moest ook ontruimd worden. Daar de zaak  (de Deurenspecialist) verkocht ging worden. Dit ook vanwege de ziekte van ons trouwe lid, Karin Voshol. Dat werd een rigoureuze opruiming. (snik..) Voor de nieuwe opvoering zal er nog het enige gedaan moeten worden om alles weer passend te maken. Dat is voor latere zorg. Het is een raar jaar geweest, hoor je overal. Iedereen heeft wel iets moeten doen of laten in deze coronatijd. De lontjes werden korter en de lockdown langer. De anderhalve meter, blijft even lang. Wij hopen u toch in het nieuwe jaar nog te zien, als alles weer een beetje normaal is in het nieuwe normaal. We laten 2020 achter ons met zijn corona en hopen dat het volwassen 2021 een fascinerend/vaccinerend jaar mag worden. Tot ooit..! 

---

Maandag 23 september 2019

De vakantie zit er weer op en ook wij zijn weer begonnen.

Wij hebben de DVD van het vorige stuk bekeken en het nieuwe stuk met de groep gelezen en de eerste 

repetitie al besteed aan het in scene zetten. Helaas gaat de voorstelling pas plaats vinden in maart door 

omstandigheden. Het leuke is dat we in 2020 alweer 35 jaar bestaan en dat vieren wij door een gloednieuwe klucht op te voeren. Deze is geschreven in mijn vakantie en het heeft mij best wel wat kopzorgen bezorgd omdat er steeds een writersblock om de hoek kwam kijken. Toen het weer even iets minder werd kwam de inspiratie als sneeuw voor de zon op en heb ik het mooi op tijd afgekregen. En nu gaan we er wat moois en leuks van maken, het is nu eenmaal ons jubileum jaar.Wij hebben ook een nieuw lid in onze gelederen gekregen en die moesten we direkt in het diepe gooien met een rolletje. IK denk dat dat helemaal goed komt,ze heeft er in ieder geval veel zin in en dat is iets wat wij zoeken. Ik zou zeggen veel succes meid, namens alle leden van de Rhoonse Comedie.   

---

Zondag 19 mei  2019

Wat een drukke week van repeteren en opbouwen was het, met als klapstuk onze uitvoering. De aanloop naar dit stuk was best wel traag, eindelijk iets gevonden en dan maar repeteren.Door vakanties en ziekte waren we op veel oefenavonden niet geheel compleet. Dat bemoeilijkt het in scene zetten en het verloop van de tekstbeleving. Het decor was nog niet helemaal compleet, de ontbrekende delen waren daarom ook niet geschilderd door tijdgebrek, maar gelukkig konden we al wel een paar keer in het decor repeteren. Dat geeft je gelijkeen gevoel van hoe en waar je moet staan en opletten waar je echt af moet gaan. Je hebt dan ook een duidelijker beeld van hoeveel ruimte je echt hebt. Kortom.. gewoon heel prettig om in te repeteren. Op de uitvoeringsdag nog even snel iets met een extra lichteffect voor de seance aangebracht. Ondanks dat het songfestival er was, hadden we toch nog een redelijk gevulde zaal. Het publiek had het best naar hun zin en vooral na de pauze kwamen ze los met het lachen. Morgenavond breken we de tribune weer af en zetten het decor weer tegen de achterwand. Het was een geslaagde uitvoering en we gaan weer op zoek naar een volgend stuk voor november. Maar nu eerst even rust en de gemaakte opname op DVD bekijken, vakantie houden en dan begint het circus weer van voren af aan.

Druk..druk..druk... Maar het blijft een leuke hobby! Misschien iets voor iemand die denkt dat lijkt me wat, tussen de 18 en 40 jaar? Kom gerust eens praten...

---

Woensdag 22 januari  2019

Verleden week de DVD bekeken van; Verliefd, verloofd, vakantie! Nu konden wij genieten van alle capriolen die wij u op het toneel hebben laten zien. Veel gelachen om de uitdrukkingen op onze gezichten en de dingen die verkeerd gingen. Achter de schermen zie je nooit wat er gebeurd op het toneel, dus als er ergens om gelachen wordt waarvan wij denken.. “Hè?”, dan zien wij dat meestal welterug op de DVD. Het was in ieder geval een geslaagde registratie van een leuke avond. Nu gaan we weer opnieuw een stuk in studeren, genaamd: “Een verhuizing en andere ongemakken"wat plaats gaat vinden op 18 mei 2019 in ’t Centrum te Rhoon. Vanavond zijn we weer voor het eerst bijelkaar geweest om het nieuwe stuk te lezen en de rolverdeling bekend te maken. En dan.. 

Wordt het weer studeren op de tekst.

---

Maandag 5 november  2018
Afgelopen weekend hebben we gespeeld en nu moest  de tribune opgeruimd worden omdat de zaal weer gebruiksklaar moet zijn voor  de ouderen gym morgen. Met een paar leden en de vervangende beheerder hebben we de tribune delen mooi in de gang opgestapeld en de stoelen weer op hun plaats gestapeld. Eerlijk gezegd ziet het er netjes uit en de zaal heeft nu een mooi leeg aanzicht.Verder het oude, onherstelbare decor, beneden naast het gebouw verzameld, zodat het later afgevoerd kan worden naar het grof vuil. 
Het echte afbreken van ons staande decor gebeurd volgende week. We moeten alles een mooi plekje geven en dat wordt puzzelen met de ruimte. a.s. woensdagavond komen we nog even bij elkaar om alles na te bespreken en hoe we weer verder gaan na deze voorstelling. De datum is nog niet bekend van de volgende voorstelling, deze zal rond april/mei 2019 zijn.

---

Zaterdag 3 november 2018
Voor eigen publiek spelen is altijd anders dan voor zo’n groep als gisteren. De zenuwen zijn er niet minder
om en de fouten zijn ook weer anders. Na alle oefenavonden was het gisteren een prachtavond en vandaag was het weer vanouds een zeer geslaagde voorstelling die de mensen weer een hele leuke avond bezorgde. Het publiek heeft weer gesproken, dat de humor toch beter ligt dan drama. Als de DVD klaar is kunnen wij weer nalachen om onze capriolen op het toneel. Na een korte pauze gaan wij weer op zoek naar een nieuw stuk en beginnen we weer met de repetities. Maar eerst nog even afbreken en opruimen.

---
Vrijdag  2 november 2018
Vandaag hebben we gespeeld voor de Toekomst. Deze mensen zitten 4x per week beneden op de dag opvang.Na een lekkere maaltijd begaven zij zich naar boven en genoten van een leuke voorstelling. Zo mooi om te zien hoe zij genoten en dat sommige al zolang niet zo erg gelachen hadden. Wat willen wij nog meer met zulk publiek. Alles wat vandaag verkeerd ging zou morgen weer anders zijn. Hopelijk mogen wij een volgende keer weer voor de Toekomst spelen. Dat is een win/win situatievoor ons beiden. Zij een leuke avond en wij een mooie generale, dit alles geeft geen garantie in de toekomst.
---
Maandag 15 oktober 2018
De afgelopen tijd een hoop werk verricht met onze leden en aanhang. Er is geschilderd en flink gebouwd aan een nieuw decor. Gordijntjes genaaid en een grasmat gelegd. 
Nu kunnen we direct in ons decor 

repeteren, waardoor er weer meer mogelijkheden zijn om grapjes in te bouwen en de mensen vertrouwd te laten maken met, hoe te spelen in het decor.

---

Vrijdag 7 september 2018
Afgelopen woensdagavond hebben we het nieuwe decor verplaatst naar 't Centrum in Rhoon en gaan dat zo snel 
mogelijk schilderen met onze leden. Het nu nog kale decor ziet er al schitterend uit, maar als straks alles geschilderd is en we gaan het decor opzetten, zien we pas echt hoe het er uitziet als het op toneel staat. Hebben we gelijk gelegenheid om er in te repeteren voor onze uitvoering van 3 november en dat is een luxe. Rick Voshol heeft ongelooflijk hard gewerkt in zijn werkplaats van de Deurenspecialist in Ridderkerk. (zelfs zijn eigen personeel ingezet en dat allemaal, pro deo) Dankzij de donatie van DeltaPort kunnen we ons decor nog verder uitbouwen zodat we onze decorstukken ook voor andere produkties kunnen gebruiken. Voorlopig moet er nog veel geregeld worden wat de aankleding betreft. Maar... Alles op zijn tijd. 

---
Woensdag 8 augustus 2018
Vandaag is bekend gemaakt dat het DeltaPort Donatiefonds ons een donatie heeft gedaan om ons decor 
te vernieuwen. Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. U kunt ons waarschijnlijk de eerst volgende uitvoering in het nieuwe decor zien spelen. Onze spelers moeten ook aan de slag om het te schilderen. Het mooie hiervan is dat we dat ook op de speellocatie kunnen doen om er daarna enkele keren in te kunnen repeteren. Op onze pagina “bijzonderheden” staat nog wat meer info over het DeltaPort Donatiefonds. Wij zijn dus zomersblij..blij..blij!!

---

Woensdag 6 juni 2018
Toen we begonnen met de nieuwe repetities van; “ Ikke, ikke en de rest…”, hadden we van de 5 nieuwe 

aanwinsten nog maar 3 over. Het zou al een hele klus worden om die 5 nieuwe mensen te introduceren. Maar we begonnen met goede moed. Het viel niet mee, niet alleen van onze kant maar ook voor de nieuwe aspirant leden. Helaas verviel het bijgeschreven rolletje en dat was even slikken, maar het bleef gewoon bij het origineel. Een paar weken verder zag 1 dame het toch niet zitten en haakte helemaal af. Snel een oplossing gezocht. De souffleuse die ging haar rol overnemen en onze ijscoman heeft de rol weer van souffleur op zich genomen. Als je nog nooit hebt gespeeld, moet je aan zoveel dingen werken en denken en ook nog eens  je rol moeten leren… Dat valt niet mee! Er zijn momenten geweest dat onze debutanten er de brui aan wilden geven, maar ze hebben doorgezet. (gelukkig) Als alles echt nieuw voor je is, je in een club terecht komt die al vaker met het bijltje gehakt hebben, dan val je van de ene in de andere verbazing. De uitvoering kwam in zicht en iedereen hield zijn hart vast.. Spanningen en zenuwen gierden door menig lichaam. Extra spanning ontstond toen de souffleur net voor de generale ziek werd en we daarweer een oplossing voor moesten vinden. Zonder zou echt niet gaan met onze nieuwelingen. (vlak ook de oude rotten niet uit) Gelukkig hielp Anniek (die net gestopt was omdat ze het eigenlijk te druk had) ons uit de nood. Zo waren we op het laatste nippertje toch nog gered. De avond kwam.. We begonnen met een nieuwe aanvangstijd en met nieuwe leden komen er ook nieuwe mensen kijken.. Wat zeg ik, de stoelen waren niet aan te slepen. Echt een volle bak.. Voor het mooie te vol (volgens de brandweer normen) Maar mensen, wat een belevenis, wat een avond! Al gingen sommige dingen niet perfect, wat hebben wij en de zaal gelachen en na afloop een super fijne recensie van iedereen mogen ontvangen. Bij het slot applaus viel er wel wat van onze schouders af. Maar het oude Rhoonse Comedie gevoel was weer terug en nu gaan we weer voor een volgende uitdaging. Onze debutanten weten nu wat er allemaal komt kijken om een goede voorstelling neer te zetten, want dit hadden ze niet verwacht. Laten we die progressie weer volhouden… We zijn er nog niet, er is altijd wel iets op weg naar een voorstelling.

---
Zondag 27 augustus 2017
Net voor de zomerstop kregen wij leuke reacties op onze oproep in de krant voor nieuwe spelers. Na de laatste 
voorstelling waren er drie leden die er geen zin meer hadden om verder te gaan, waardoor wij genoodzaakt warenom nieuwe leden te zoeken. Vijf dames vonden het wel wat en die hebben wij uitgenodigd om kennis te komen maken. Het was een leuk vooruitzicht omdat de dames er allemaal veel zin in hadden. Dat werd dus zoeken naar een nieuw stuk waar de meeste leden in mee konden doen.Het stuk werd best snel gevonden en ik werd aan het werk gezet om in de vakantie een rolletje bij te schrijven voor één van de nieuwe leden. Ook dat is me gelukt en ik ben echt wel weer trots op het eindresultaat. Afgelopen woensdag hebben ze het script gelezen en kennis gemaakt met de rest van de groep. Ik was nog op vakantie. Later dus weer meer info….

---

Zondag 7 mei 2017 

Nog een paar dagen en dan moeten we.. Nee, ik moet zeggen dan mogen we weer een uitvoering geven. Dit keer weer in een andere omgeving en wel  in ’t Centrum te Rhoon. Waarom? Hoor ik u zeggen na de overstap van de Larenkamp naar de Brinkhoeve. Financieel was dit veel  meer in ons voordeel en dat speelt in deze tijden bij ons als kleine vereniging een grote rol. Wij waren al druk bezig om in de Brinkhoeve een groter podium te realiseren toen de zaal van ’t Centrum in beeld kwam. Hier speelden wij al ruim 30 jaar geleden onze stukken, maar het podium werd ons toen ontnomen omdat er een jeugdhonk gerealiseerd moest worden. Dus deze zaal stond niet in ons rijtje van alternatieven na de sluiting van de Larenkamp. Via de regionale radio kwam onze voorzitter Kees Spronk in contact met de beheerder toen hij aanwezig was om bij een uitvaart infodag verslag te doen. Het balletje ging rollen en de knoop werd doorgehakt dat we daar verder gingen met onze repetities. De beslissing om ook onze uitvoeringen in ’t Centrum te gaan houden was al snel gemaakt nadat een aantal van onze wensen er positief uitkwamen. 

Met het cadeautje van de Larenkamp in onze binnenzak hebben we de afgelopen weken hard gewerkt om een mooi podium en zelfs een kleine tribune te realiseren. We zijn er nog niet, maar ook de rest komt zeker in orde, gezien de korte tijd die we nu gehad hebben. Uitdrukkelijke verdiensten gaan uit naar Rick Voshol die in zijn zuinige vrije tijd een heleboel werk verzet heeft. Natuurlijk ook van Jan Brusselman en aanhang die veel sjouwwerk op hun schouders hebben genomen en van Fred van der Valk voor hand en spandiensten. Vele handen maken lichtwerk, zeggen ze. Dat klopt.. Zo zie je maar, dat we met zo’n kleine hechte groep een mooi resultaat neerzetten. We gaan spetteren op een nieuw podium.. Ik zou zeggen: Mensen kom in drommen naar de Rhoonse Comedie”, tot a.s. zaterdag.

---
Zondag 19 maart 2017
Sinds januari 2017 hebben we in Rhoon onze nieuwe plek  gevonden waar we repeteren en ook onze uitvoeringen gaan 
houden. De nieuwe plek is in 'tCentrum,  Bernhardstraat 3. We zijn al druk bezig voor het stuk wat niet op 22 april maar voor 13 mei op de toneelagenda staat. Het is allemaal weer omschakelen geblazen wat ruimte en het invullen van de aankleding betreft, maar daar zijn we druk mee bezig. De beheerder (een vrijwilliger) is ons erg goedgezind en denkt met ons mee met al onze wensen. (en dat zijn er nogal wat) Wij denken dat dit alles de Rhoonse Comedie goed doet en wij weer terug zijn op onze oude stek, waar het voor mij in oktober precies 30 jaar geleden begon.

---
Maandag 7 november 2016

Afgelopen zaterdag hebben we; “Spiritueel..gedoe!”, gespeeld. Met twee debutanten, José en Anniek. De dames zijn een leuke aanwinst voor de vereniging en ze speelden geweldig. Hierdoor niets ten ongunste van de andere spelers, maar nieuwkomers mogen best wel in het zonnetje gezet worden. In de korte tijd die wij uiteindelijk hadden met repeteren is er toch een leuk stuk neergezet en kunnen we tevreden terug kijken op een avond die ons publiek zeer gunstig stemde. Wij hopen natuurlijk dat er een volgende keer iets meer mensen komen kijken, maar er was meer te doen deze avond in Poortugaal. Het decor zag er weer erg goed uit, maar… Wat een gedoe om alles op dat kleine podium te proppen. Heb ik het niet eens over het passen en meten met de decorstukken vanwege een dwarsbalk over het podium. Maar met vereende krachten is alles toch nog op zijn plaats gekomen. Hoe iets op papier staat en dan in werkelijkheid te realiseren is, is soms voor de omstanders een raadsel, maar ter plekke zie je pas hoe alles in elkaar valt. (of niet) Wat fijn dat we ons eigen lichtinstallatie hebben, zodat het toneellicht er uitziet zoals wij het willen hebben. Alleen was Sabine onze grimeuse, niet tevreden over haar gebruikte grimewaar die speciaal voor fotoshoots geschikt moest zijn, maar hier op toneel de spelers in zombies veranderden, volgens haar. Zij kijkt er anders tegenaan dan wij en vond het eigenlijk niet kunnen. Dolblij zijn wij als bestuur met alle hand en spandiensten van familie en aanverwanten die ons helpen met vervoer, opzetten en afbreken en weer het retour vervoer. En dan is er even een korte pauze…. Even wachten op de dvd die wij weer met elkaar gaan bekijken en dan in januari weer aan de bak met hopelijk een nieuw gevonden stuk wat op 22 april gespeeld moet worden. Bij deze iedereen nog bedankt voor alles en het publiek voor hun komst naar onze toneeluitvoering. Fijne feestdagen!!                   

---
Zondag 22 mei 2016
Lieve mensen, het zit er weer op voor de eerste helft van 
dit jaar. Wat een gezellige avond hebben we gehad met hier en daar een kleine verspreking of juist het stille zwijgen om je niet te verspreken. Dat mag de pret allemaal niet drukken, de aanwezige hebben allemaal genoten en er is genoeg gelachen en daar doen we het voor. Ik wil Anniek (ons aspirant lid) bedanken voor haar inzet bij de repetities en op de avond voor het grimewerk. Ze viel kompleet met haar neus in de boter en heeft zich er zonder gemor gewoon heel goed van haar taken gekweten.(stom woord eigenlijk) Verder alle mensen bedankt die hand en span diensten voor en na afloop hebben verricht, dat doet een mens goed. Zonder hen zijn we dubbel zo moe. En natuurlijk onze steun en toeverlaat Rick voor zijn vrijblijvende inzet en het verdragen van mijn eindeloze perfectie en gezever. We hebben even een kleine rustpauze en gaan nu op zoek naar een nieuwe uitdaging voor 5 november. De DVD zal  eventjes op zich laten wachten want de editor gaat een maand op vakantie. Zodra hij klaar is komen we weer gezellig bij een van de leden bij elkaar  om hem te bekijken en te leren van onze prestaties....

---
Zondag 17 januari 2016
Nadat het nieuwe jaar is gestart, zijn ook wij weer gestart 
voor een nieuwe productie. Na vele boekjes te hebben doorgeworsteld zijn we tot de conclusie gekomen om toch weer terug te moeten vallen op een eerder opgevoerd stuk. Afgelopen woensdag hebben we de eerste lezing gehad en a.s.  woensdag gaan we beginnen met het in scene zetten, daarna wordt het weer leren geblazen en op 21 mei gaan we de vloer op. Voordat het zover is moeten we nog heel veel werk verzetten.... nou moeten... willen is meer het woord. Er staat een nieuw decor op de planning, iets met een lichtplan en een ruimte opruimen en opnieuw inrichten.. kortom, er is nog een heleboel te willen en te doen..,We houden u op de hoogte van ons doen en laten...

---

Zondag 8 november 2015
Het zit er weer op.. Het was een hele bevalling! 

Gespeeld op een nieuwe locatie,het decor moeten verzagen,lichtproblemen moeten oplossen, spanningen te boven komen, stressen met teksten, wennen aan een zaal die minder breed is, hogere opstapjes voor het toneel gaan maken en nog veel meer. We weten nu een beetje wat we een volgende keer kunnen verwachten en waar we iets op moeten verzinnen. Maar.... dit alles neemt niet weg dat we het in Poortugaal niet naar ons zin zouden hebben. Onze repetitieruimte is erg fijn, het personeel is ons goedgezind, de beheerster denkt met ons mee en zo ook de mensen die geen lid zijn van onze vereniging steken de handen graag uit de mouwen. Iets perfect krijgen duurt gewoon iets langer dan een ieder van ons zou willen. We gaan er gewoon vanuit, dat wat we jarenlang automatisch opgebouwd hebben, nu gewoon weer langzamerhand  opnieuw gaan uitvinden om het weer zo te krijgen dat het lijkt alsof het nooit anders is geweest. Dat heeft tijd nodig... en nu we weer even tijd krijgen voordat we weer iets nieuws op de planken brengen, valt er wel wat stress momenten van onze ruggen af. Loslaten is een mooie gedachte, maar dan moeten we het ook echt loslaten... en dat is moeilijk als je teveel aan perfectie denkt. Ik zeg maar zo: Alles zal goed koom'n!

---
Zondag 24 oktober 2015
Gisteren hebben we op de infodag van Albrandswaard gestaan en ons gepromoot voor 7 november. 

Zo stonden we ook in het AD met een stukje. En ook de radio en tv van Albrandswaard heeft ons geïnterviewd. Het begint alweer te kriebelen want de tijd nadert voor de eerste uitvoering in de Brinkhoeve. Zo zijn we gaan kijken hoe ons decor er eventueel kon staan, waardoor we tegen een klein probleem aanliepen. Het decor is iets te hoog (20 cm) en daar moeten we een oplossing voor vinden. We gaan wel knippen, plakken ,meten en dan zien we wel hoe we het oplossen. Vanaf september repeteren we nu ook al in de Brinkhoeve en dat is al reuze gezellig. Er is van alles te beleven van Bingo tot taalles en ook nog dansles. Er komt ook nog een stukje in de Schakel te staan en wij verwachten een volle zaal te krijgen van alle mensen uit Albrandswaard. Wees dus snel met het reserveren van kaarten. Wij hebben

er al zin in… nu U nog!!!
---
Zaterdag 20 juni 2015
Onze eerste uitvoering in de Brinkhoeve vindt plaats op zaterdag 7 november om 20.00uur. 
De Brinkhoeve is te vinden in de Kerkstraat 12 te Poortugaal. (vlakbij het centrum) Wij brengen u een plus versie van: “ De vier buikjes+", een klucht uit de hand van Ewouter Vogel. Op 4 november 2006 was de oude versie nog te zien in het Clemenshuis. In deze versie zit een extra damesrol en de tekst is iets aangepast, maar het blijft om de zwangere dames draaien. Wij hopen u te mogen begroeten in dit gezellige gebouw onder leiding van de vriendelijke gastvrouw, Joke de Ruiter.

---
Woensdag 17 juni 2015
Afgelopen woensdagavond de laatste repetitie gehad voor de zomerstop, maar ook de laatste keer dat dit 

in de Larenkamp gebeurde. Op 8 juli gaan we ons decor verhuizen naar een voorlopige opslag, om het daarna nog op te knappen door wat reparatie en schilderwerk. Vlak voor onze uitvoering zal het naar zijn nieuwe bestemming gebracht worden. Het zijn rare weken geweest de afgelopen tijd. Wij kregen eerst een belletje van de Larenkamp dat ze echt op 1 juli gingen sluiten. De week daarop hielden wijkbewoners een bijeenkomst ( met een opkomst van ruim 400 man) om de sluiting tegen te gaan. De volgende dag had de raad het voorstel al verworpen en kwam het niet op de agenda. Weer wat later was de actiegroep flink aan het vergaderen om de sluiting zoveel mogelijk te rekken, en het liefst tegen te gaan, dit omdat nog niet iedere huurder een nieuwe bestemming heeft gevonden. Ons werd gevraagd of wij al iets hadden. “Ja”, wij moesten wel, want alles moet goed van te voren geregeld zijn om een uitvoering te kunnen geven. 

De opties die ons geboden zijn waren niet echt haalbaar voor een kleine vereniging. Of wij nog gebruik zouden maken van de Larenkamp als hij nog open bleef. “Ja”, als wij niets anders gehad hadden wel… Dus “nee”, nu niet meer omdat we een nieuwe bestemming hebben gevonden en deze in de meeste van onze wensen voldoet. Wij vonden het niet gepast om nu weer af te zeggen omdat de Larenkamp nu tenminste tot eind december boekingen heeft en hoe dit verder afloopt is nog helemaal niet bekend. Wij zijn blij u te mogen verwelkomen op zaterdag 7 november in de Brinkhoeve te Poortugaal. Vanaf september gaan wij daar ook op de woensdagavond repeteren. De Rhoonse Comedie gaat terug naar hun roots: (dat was eigenlijk Rhoon) maar valt nu onder “Albrandswaard”. Na een machtige tijd gehad te hebben in het Clemenshuis, een fijne tijd in de Larenkamp, gaan wij ons nu verheugen op een mooie toekomst in de Brinkhoeve.  Alle ons bekende mensen uit de Larenkamp, de dames achter het buffet en de mannen van de techniek van harte bedankt voor de fijne samenwerking en het verdragen van onze aanwezigheid, (die was vaak duidelijk te horen) laten we hopen dat we elkaar nog eens tegenkomen.

---
Zondag 19 april 2015
Een geweldige voorstelling hebben we gespeeld en het stuk is zeer goed ontvangen bij het publiek. 

Alleen maar lofuitingen gehoord. Er zijn altijd zaken die wij zelf iets anders beoordelen omdat wij weten waar het eventueel fout is gegaan, maar zoiets weet het publiek vaak niet en is dat iets meer voor onszelf waar je van denkt..." Jammer dat dat verkeerd ging of pech dat dat vergeten is". De accu is  weer opgeladen om enthousiast te gaan werken aan onze volgende productie, terwijl ik dit neer schrijf, ben ik eigenlijk total-los. Het vervelende is dat we nog niet weten waar onze volgende uitvoering zal plaats vinden en hoe het nu eigenlijk verder gaat met de Larenkamp. Er loopt een petitie en eventueel zelfs een kort geding wordt er aangespannen om hem open tehouden. Maar via insiders  heb ik al vernomen dat op 1 juli 2015 de Larenkamp echt sluit!! Dan denk ik direct weer aan het stukje drama uit het stuk en zou je haast een traantje wegpinken. Eerst het Clemenshuis na ruim 20 jaar en nu na 6 jaar weer de Larenkamp afschrijven... Dat is toch om te janken....... Hou ons hier op de website maar in de gaten, want hier zullen wij u informeren over het: "Hoe gaat het verder...?".  Als dit echt onze laatste optreden in de Larenkamp is geweest wil ik bij deze de mensen hartelijk bedanken die ons altijd bij hebben gestaan in de diensten van zowel de bar als het techniek gebeuren. Door en met hen, hebben we  altijd een goede voorstelling kunnen realiseren. Wie weet komen we bepaalde mensen weer opnieuw tegen in een ander gebouw of instantie.. Bedankt voor alles wat jullie voor ons hebben betekend en we zullen jullie missen......... (snik)

---
Zondag 29 maart 2015
Nog 3 weken te gaan en dan is het weer zover. 
De kaarten en het programmaboekje worden gedrukt en 

de posters hangen al op sommige plekken op. De teksten worden teksten twee keer per week gerepeteerd en aan het decor wordt ondertussen ook al gewerkt. We hebben er zin in en hopelijk onze bezoekers straks ook. Kom in grote getale want het is waarschijnlijk onze laatste voorstelling in de Larenkamp. Er is al uitgekeken naar een andere ruimte voor onze uitvoeringen maar die zijn verschrikkelijk duur. Dat kunnen wij als eenvoudige vereniging niet betalen en om nu weer de prijzen omhoog te gooien zou onze laagdrempeligheid niet ten goede komen. Wij blijven zoeken naar een betere oplossing en hopen u dat terzijner tijd te mogen melden. Het nieuwe stuk: "Ze kunnen de pot op..!" wat de bedoeling is om in november te gaan spelen, is net naar de drukker gestuurd van de uitgeverij. Dat wordt dan mijn 7e avondvullende klucht en deze is dit keer met een musical tintje. Wij zien u graag op 18 april, reserveren kunt u weer op de vaste adressen. (zie anders deze site) 

---
Dinsdag 16 december 2014
Na een bestuurlijk overleg is er besloten om het gloednieuwe stuk: "Ze kunnen de pot op", niet in april te gaan 
spelen vanwege tijdgebrek. Daar voor in de plaats spelen we de klucht: "Hotel het Rustpunt" , een leuk alternatief voor een avondje lekker lachen. Ons jubileum jaar gaat van start met een klucht die ook van de hand van Ewouter Vogel is. In de afgelopen 30 Jaar heeft de Rhoonse Comedie al heel veel mensen een fijne avond uit bezorgd. Wij hopen dat nog lang vol te houden, helaas is het nog niet bekend waar we aan het einde van dit jaar spelen. Wij hebben er vertrouwen in dat het allemaal wel goed 

zal komen en plannen onze voorstellingen gewoon door.. hoe dit allemaal afloopt moeten we dus maar als iets goeds zien en daarom wensen wij iedereen ook een 

fantastisch goed 2015 toe... Fijne feestdagen allemaal.

---
Zondag 23 November 2014
Gisteravond hebben we een goede uitvoering gegeven na enkele weken van hard repeteren. 
Eind januari kunnen wij onze inspanningen op de dvd bekijken en ons zelf 

beoordelen en uitlachen. Speciale dank gaat nog even uit naar onze souffleur: Bruno van Herpen, die ons op he laatste moment uit de brand heeft geholpen door zijn goedeondersteuning bij het voorzeggen  van onze teksten. Het was een druk bezochte avond en dat doet ons goed. Er iszelfs een oud lid met zijn vrouw, (die ook een rolletje bij ons heeft gespeeld) uit het hoge Nederland naar ons komen kijken.  Dat waarderen wij heel erg en het is weer eventjes leuk om oude anekdotes uit te wisselen. Wij

gaan ons nu langzamerhand voorbereiden op onze jubileumvoorstelling. Want 30 jaar Rhoonse  Comedie kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. Of we deze voorstelling nog in de Larenkamp kunnen brengen is heel erg onzeker, want de gemeenteraad heeft op 11 november besloten om het gebouw te sluiten. Wij wachten nog even af hoelang het zal gaan duren voordat wij eruit worden gezet en of ze ons nog andere ruimte gaan aanbieden. Hou onze website daarom maar in de gaten want hier wordt in ieder geval vermeld waar en wanneer wij weer een uitvoering hebben. De streefdatum die wij in gedachte hebben gaat uit naar zaterdag 18 april 2015, zodat wij net voor de meeste

vrije dagen zitten.
---

Vrijdag 13 juni 2014
Afgelopen woensdagavond de dvd bekeken van Gewoon..anders. Erg leuk om weer terug te zien. Veel mooie close-ups, 
alhoewel niet iedereen daar blij mee was. We hebben ook een nieuw stuk gevonden, een klassieker namelijk: Een beeld van een man. Hier in maakte ik in 1987 mijn debuut als speler bij de Rhoonse Comedie. We gaan nog even twee weken er tussen uit en dan kunnen we starten met de eerste fase van deze nieuwe ronde. We hebben er allemaal zin in, terwijl de meeste nog niet weten hoe of waarover het stuk gaat. Daar hebben wij als bestuur nog niet alles over vrij gegeven. We hebben dan ook direct een debutante voor een klein rolletje. Gerda bij deze alvast bedankt voor je aanmelding in deze.

---
Dinsdag 13 mei 2014
Het zit er weer op... Het was een hele strijd vanaf het begin tot aan de uitvoering, bijna afgelast.. maar toch 
een geweldig leuk ontvangen avond gehad. Alle nieuwelingen hebben het er voortreffelijk vanaf gebracht werd er na afloop regelmatig gezegd. Het was een vermoeiende week voor iedereen in de groep, maar gelukkig was dat het allemaal waard. Morgen weer het decor terug zetten in de kelder en dan wachten we op de dvd. Als deze klaar is gaan we gezamenlijk kijken naar ons zelf. Achter het toneel zie je niet wat er op gebeurd, dus altijd hilarisch om terug te zien. Vaak onder flink commentaar van alle spelers. Het wordt ook weer tijd om een nieuw stuk te gaan zoeken voor 22 november. Eerst kijken wie er kan en wil spelen en dan op zoek naar de volgende uitdaging. Dan is Chantal ondertussen bevallen en Karin staat nu al te trappelen van ongeduld om weer mee te doen. Hopelijk hebben we in mei weer een nieuwe klucht uit de koker van Ewouter, hij is druk bezig met het schrijven van iets wat de Rhoonse Comedie nog nooit heeft gedaan. Dus als we 30 jaar bestaan hebben we niet alleen een jubileum maar ook weer een première. Maar eerst eventjes rust.. geen teksten leren.. geen extra avonden repeteren.. en genieten van de aankomende vakantie.. met veel zon natuurlijk..

---
Dinsdag 29 april 2014
Gisteren gerepeteerd in de kantine van Korfbalvereniging de Sperwers. Het is nu meivakantie en het was een extra 
repetitie, jammer genoeg waren we niet helemaal compleet met alle spelers. Dat zijn we pas weer op de generale repetitie volgende week vrijdag. En de volgende dag moeten we aan de bak. 

Het is wel een repetitie periode geweest met de nodige hindernissen. Door de zwangerschap van Chantal Mol, kan deze met haar nu al ronde toeter niet mee spelen en voor de uitval van Karin Voshol moesten we ook driftig op zoek voor een vervanger. Gelukkig hebben we 3 personen gevonden die ons nu ondersteunen en misschien wel lid willen blijven. Hierdoor heeft de aanlooptijd wel wat tijdsdruk gelegd op onze repetitietijd, maar we gaan er voor... Alle nadelen hebben ook voordelen dus daar gaan we van uit. Wij gaan u een gezellige avond bezorgen met onze capriolen op het toneel..

Wij zien u graag op zaterdag 10 mei bij ons verschijnen.... Tot dan!!!
---
Zaterdag 15 maart 2014
Nog 8 weken te gaan en dan moeten we schitteren in de klucht: "Gewoon...Anders", 

het door ons gekozen stuk. Het had niet veel gescheeld of we hadden alles moeten uitstellen omdat twee leden niet mee konden doen. Maar gelukkig hebben we een oplossing kunnen vinden in de vorm van drie nieuwe aanwinsten, die speciaal geworven zijn via facebook. Het heeft allemaal wat meer tijd gekost voordat we aan de slag konden gaan, maar afgelopen woensdag hebben we het laatste gedeelte in scene gezet en nu is het teksten leren geblazen. Iedereen heeft er zin in dus het moet gaan lukken. U kunt al kaarten reserveren à 9 euro. Het volgend seizoen gaan we onze 30ste jaar in. Dat gaan we vieren met een speciale jubileumvoorstelling. Nieuws hierover volgt nog, aangezien er nog niet veel op papier staat. Dus is er ook nog niet veel over te vertellen..... Spannend!

---

Woensdag 11 december 2013
Wij hebben de DVD van Stekker tot stopcontact bekeken. 
Het is weer erg leuk om te zien hoe het is geweest en moeten dan ook weer gewoonlijk lachen om onze eigen smoelen en capriolen die  uitgehaald  zijn. Achter het toneel zie je niet wat er op het toneel gebeurd  en gis je vaak naar de oorzaak van de stiltes of een hilariteit die ontstaat. Op de DVD is niks terug te zien of te merken van de val van een cameraman van Videoclub "Lux" die al vele jaren onze uitvoeringen vastleggen op film. Wij waren hevig geschrokken en natuurlijk zijn er ook direct grappen over gemaakt op het toneel, maar gelukkig is het gebleven bij een flinke kneuzing van zijn arm. Naar het laatste nieuws gaat alles weer goed met de betreffende persoon. Op 8 januari starten we weer met repeteren voor onze volgende uitvoering. Dit keer spelen we wederom een klucht van Ewouter Vogel:"Gewoon...anders". Deze klucht is jammer genoeg nooit ergens anders gespeeld in de afgelopen 10 jaar.

---