We gaan terug naar juli 1984...
Kees Spronk werd benaderd door Frank van
Vlerken, dat hij een groep enthousiaste spelers klaar had gestoomd in een toneelcursus en deze wilden dolgraag aan de slag. Kees zat toen nog bij de toneelgroep de Poorters, maar daar had hij het niet meer naar zijn zin en zocht wat anders.
Er werd besloten om een nieuwe club op te richten met de naam: Rhoonse Comedie.
De naam was een logische doorstart van de vereniging die in 1979 gestopt was en goed in de herinnering lag bij de mensen uit Rhoon.
Er werd gerepeteerd in het bejaardenhuis de Klepperwei en de uitvoeringen werden gegeven in 't Centrum, beiden in Rhoon. De vereniging is officieel vastgelegd bij de notaris op1 januari 1985. De eerste uitvoering: Markus de Waterman,
werd op 30 maart 1985 opgevoerd. Toen er na mei 1988 voor ons geen plek meer was in de Klepperwei en ook nog eens 't Centrum ging verbouwen, moesten we uitwijken naar een andere plek. Deze werd gevonden in Charlois, de eerste voorstelling werd gegeven in de Larenkamp en daarna zijn we verhuisd naar het Clemenshuis, wat financieel beter was voor de vereniging. De naam Rhoonse Comedie werd aangehouden omdat we daar al enig krediet mee opgebouwd hadden. Na vele jaren en voorstellingen moest ook het Clemenshuis dicht door bezuinigingen. Vele jaren hebben wij daar met plezier gespeeld  en gerepeteerd en waren de voorstellingen zeer druk bezocht. Sinds 2011 zijn we weer terug gekeerd naar de Larenkamp, waar we ook repeteerden op de woensdagavond en onze uitvoeringen hebben gegeven totdat ook dit wijkcentrum ging sluiten. Toen hebben wij ons heil gezocht in de Brinkhoeve te Poortugaal. Na enige jaren kwam 't Centrum te Rhoon weer ter sprake en daar zijn wij weer terug gekomen, waar wij ooit begonnen zijn. Met de oude tribune van de Larenkamp hebben wij daar een mooi toneel gebouwd en dat is onze vaste plek geworden om te spelen en te repeteren. Onze voorstelling voor het 35 jarig bestaan is door omstandigheden en corona niet doorgegaan, maar nu is deze  gewoon 2 jaar later gepland. Nu wij 38 jaar bestaan, is er een hoop veranderd, zijn er spelers weggegaan en weer terug gekomen, soms worden oud leden gevraagd om een gastrolletje te spelen. Maar bovenal hopen wij nog vele jaren ons publiek te kunnen vermaken met onze fratsen. U blijft van harte welkom!Dit is een nieuwe pagina.